Need for Speed The Run MİNİMUM Sistem Gereksinimi
CPU: 2.4 GHz Intel Core 2 Duo veya eşdeğer bir AMD işlemcisi
RAM: 3 GB
HDD: 18 GB
Ekran Kartı (AMD): 512 MB ATI Radeon 4870 veya daha iyisi
Ekran Kartı (Nvidia): 512 MB NVIDIA GeForce 9800 GT veya daha iyisi
Need for Speed The Run ÖNERİLEN Sistem gereksinimi
CPU: 3.0 GHz Intel Core 2 Quad veya eşdeğer bir AMD işlemcisi
RAM: 4 GB
HDD: 18 GB
Ekran Kartı (AMD): 1024 MB ATI Radeon 6950
Ekran Kartı (Nvidia): 1024 MB NVIDIA GeForce GTX560
Need For Speed The Run İnceleme
Need for Speed serisi, ilk oyundan bu yana birçok değişiklik gösterdi. Yeri geldi polis kovalamacalarına karıştık, yeri geldi polis olduk, yeri geldi modifiye yaptık. Ancak görünüşe göre bu sefer Black Box farklı bir şeyler denemek istemiş.
Need for Speed: The Run'la ilk oynama şansını, geçtiğimiz aylarda yapılan FIFA 12 Türkiye Lansmanı'nda bulmuştum. Biraz zorladığımız Aral yetkilileri, orada bulunan demo diskini PS3'e takmamıza izin vermişler ve kısa da olsa bir demo oynamıştık. Ancak şimdi oyunun tamamını oynadığımızda görüyoruz ki demo sadece buzdağının suyun üstünde kalan kısmıymış. Peki ya suyun altında kalan kısmı ne kadar büyük?
Mafyadan kaçarken yarışa tutuldum
NFS: The Run bir maraton yarış oyunu aslında. Jack Rourke adındaki bir yarışçıyı canlandırıyoruz. Başı mafyayla derde giren Jack'in, bu dertten kurtulması için San Francisco'dan New York'a kadar süren bir sokak yarışını kazanması gerekiyor. Bu yarış sırasında da arkadaşı Sam ona yardım ediyor. Yarış sırasında da diğer yan karakterleri tanıma fırsatımız oluyor. Ancak hikaye o kadar detaysız ki, olmasa bile daha iyi olabilirmiş. Split/Second'da bile tam anlamıyla bir hikaye olmamasına rağmen, oyun oldukça eğlenceliydi. Black Box'un amacını kavrayabildiğimi söyleyemem. Acaba "FrostBite 2.0 motorunun her yönünden yararlanalım, karakterleri de modelleyelim" mi dediler bilemiyorum.
San Francisco'dan New York'a süren bu yarış, aslında oyunda bölüm bölüm işleniyor. Bu da tam bir uzun yol havası yaratmaktan uzaklaştırıyor. Çeşitli yarış modları mevcut. Bu modlar karışık bir sırayla geliyor. Örneğin bir bölümde bitiş çizgisine ulaşmadan belli bir sayıdaki yarışçıyı geçmeniz isteniyor. Bir diğerinde ise zamanınız bitmeden yarışı bitirmelisiniz. Battle Races adı verilen yarışlarda ise her yarışçıyı geçmeniz için size belli bir süre tanınıyor ve o süre bitmeden önünüzdeki yarışçıyı geçmeniz isteniyor. Genel olarak bu yarış modları size farklı sıralarla sunuluyor ve monoton olmaktan çıkıyorlar.
Yollarda bulurum seni
Konu ABD'yi uçtan uca geçmek olunca, karşımıza birçok farklı parkur da çıkıyor. Rocky dağlarından tutun, Chicago'nun mahallelerine, ABD'nin güneyindeki uzun düzlüklere, farklı birçok parkur NFS: The Run'da mevcut. Yarıştığınız her yerin, kendisine göre bir hava şartı ve yol tipi mevcut. Bu da farklı parkurlarda farklı araçlar kullanmanızı gerektirebiliyor. Ancak bu sadece işinizi kolaylaştırıyor. Çünkü baştan itibaren araç değiştirmeden de bu parkurların üstesinden gelmeniz mümkün.
Sadece yeteneğinize kalmış. Yollarda ilerlerken trafiğe dikkat etmeli, uçurumlardan aşağı yuvarlanmamalısınız. Eğer sert bir şekilde trafikteki araçlara çarpar, uçurumlardan yuvarlanır ya da ağaçlara kafadan girerseniz, bu kaza yapmanızla sonuçlanıyor. Kazalardan bir önceki kontrol noktasından devam etmeniz içinse 5 hak tanınıyor. Bazı bölümlerde ise yuvarlanan kayalar ve benzeri engeller aniden karşınıza çıkabiliyor. Bu da adrenalin oranını yüksek tutmak için birebir.
TÜRK HAVA YOLLARININ yapmış olduğu bu MAL ca reklamı esefle kınıyorummm...
Kız milletinin aklına böyle düşünceler sokup erkeklerin basını yakıyorsunuz."
2) "Elimize ulaşan son bilgiye göre bu videoyu hazırlayan adamın sevgilisi , geçen 3 ayın içinde başka birini bulup onunla evlendi, bunu duyan kahramanımız topladığı tüm biletleri yakarken "bunların karşılığı bu muydu?" diye konuştu."