twitter
Google Plus
tumblr
rss

25 Eylül 2012 Salı

Tavsiye Android Uygulamaları


Şimdi tavsiye uygulamalar deyip te 10 tane uygulamanın 8 tanesini facebook, twitter,instagram vs.. ile doldurmayacağım. Kendi kullandığım, kıyıda köşede kalmış ama bi o kadar da güzel ama fazla izin istemeyen (dandik bir tavla oyunun telefon rehberinize erişmek isteyip, mesaj atma izni istemesi gibi.) ,ücretsiz ve güvenilir uygulamalardan bahsetmek istiyorum.

1) Google Goggles

Google Googles ne işe yarar?
Aslında işin özü kamera aracılığı ile resim arama yapmak. Kamera ile herhangi birşeyin resmini çekiyorsunuz. Google Goggles size o resim ile ilgili elde edebildiği bütün bilgiyi gösteriyor. 

Ayrıca QR CODE scanner olarak da çalışabiliyor. Resmi çekilen objenin, bilgisini , marka ise logosunu, yazı ise yazının diğer dillere tercümesini, kitapsa, adı,dvdsi,kapak resmini, sudoku ise sudokunu çözümü veya çekilen resme benzer diğer bulduğu şeyleri size gösteren bir program. Sık olmasa da kullandığım zaman verim aldığım bir program. 


Düşünsenize Rusya'ya gittiniz, bi levha gördünüz ne olduğu hakkında fikriniz yok. Çek resmini, tarat goggles'a, sana tercümesini yapsın!

Ha pardon, bu da indirme linki:


2) RemoteDroid

Remotedroid kendi wireless ağınızda telefonunuzu kablosuz klavye ve mause'a çeviren bir uygulama aslına bakarsanız.  $1.99 dolar vererek üst sürümüne de yükseltebilirsiniz ama free versiyonu da iş görür nitelikte. 

Çalışması için yapmanız gereken tek şey, bilgisayarınıza bir tane .java dosyası atmak ve çalıştırmak. Daha sonra telefonunuzdan bilgisayarınızın yerel ip adresini yazıp, bilgisayara bağlanmak! 

(Not: Tabii ki bir teamviewer değil ama gayet yetenekli)

Remote Droid indirme linki:




3) YouTube Remote

Hazır uzaktan kumandalardan açıldı konu, devam edeyim.. Android telefonunuzu youtube'un uzaktan kumandası olarak kullanmak ister miydiniz? 

Uygulamayı yükledikten sonra yapmanız gereken http://www.youtube.com/leanback adresine girip, oklar yardımı ile "MY YOUTUBE => PAIR" e geldikten sonra ekranda çıkan kodu programa okutmak. Daha sonra o ekran ile telefonunuzun ekranını eşitliyorsunuz. 

Youtube hesabınızla giriş yaparak, daha önceden kaydetmiş olduğunuz müzik listeleri, komik video arşivi herneyse, televizyondan veya bilgisayarınızın ekranında izleyebilirsiniz. 

Ayrıca android markette yapılan yorumlara bakarsanız, orjinalde yüklü youtube uygulamasından çok daha hızlı ve performanslı.

Youtube Remote İndirme Linki:


4) Dolphin Browser

Dolphin Browser hızlı, kullanımı kolay ve arayüz olarakda güzel bir alternatif tarayıcı. Markette en çok indirilen web browser uygulaması. 10 milyondan fazla indirilmiş. 

Sesle komut, şekil çizerek istenilen siteye hızlıca erişme ayrıca eklentileri(sayfayı pdf olarak kaydetme vs.) sayesinde gelişmiş bir browser.

Dolphin Browser İndirme Linki:


5) Google Authenticator

Güvenlik senin için önemli mi? Bu program tam da senin için!

Detaylı açıklamasını daha önce yazmıştım. check this out.






6) Instant Heart Rate

Şimdi diyeceksiniz ki lan telefon bunu da mı yapıyor. Evet yapıyor. Kalp atışlarınızı ufak bir yanılma payıyla ölçüyor. 

Instant Heart Rate, sadece kamerayı ve flaşını kullanarak nabzınızı ölçen bir uygulama. Kendimde test ettim, android marketten yorumları da okudum. Gayet güzel bir uygulama. Sık kullanmazsınız ama ihtiyacı olan insanlar mutlaka vardır.

Instant Heart Rate İndirme Linki:


7) MX Player

MX Player ile neredeyse açamadığınız video kalmasın. 720p altyazılı filmleri kasmadan izleyin, altyazıları kendinize göre özelleştirin, video oynarken yakınlaştırın, yanlışlıkla eliniz dokunursa diye ekranı kilitleyin ve çok daha fazlası.. 

Bu zamana kadar bir çok media player  denedim, ama emin olun, en iyisi mx player. Bilgisayarımda kasan 1080p .mkv filmi telefona attım, ileri sardım, geri sardım.. yok. gram donma sorunu yok. İyi bir video oynatıcısı arıyorsanız MX Player tam size göre!

MX Player İndirme Linki:


8) Adobe Flash Player 11

evettttt geldik mi o meşhur adobe flash player olayına.. iphone da flash desteği yok lan diyip, androidde flash çalıştıramayanlardansanız şuandan itibaren o grubun içinde değilsiniz artık :F

Adobe burada açıklama yapmış, demiş ki, ben artık android telefonlardan elimi ayağımı çekiyorum, alın size son sürüm flash player 11, daha fazla benden birşey beklemeyin, destek vermeyeceğim demiş. iyi, güzel, eyw.. Yahu iyi de neden Türkiye'deki kullanıcılarına bu uyarıyı çıkartıyorsun.. "Bu öğe Avea Samsung GT-I9300 cihazınızla uyumlu değil." lan Galaxy S3' ün uyumlu olmadığı uygulama var mı piyasa da amk.. neyse, sinirlendim yine yazarken. Telefonlarımızın olmazsa olmazı, flash player olayını da şu linki okuyup, çözebilirsiniz.

Adobe Flash Player 11 İndirme Linki:



Uzun uzun açıklamasını yazmadığım ama beğendiğim uygulamalar;
Dropbox, Tango, WhatsApp, Temple Run, Wikipedi, QR droid, Teamviewer


Benden bu kadar..

Sizinde beğendiğiniz uygulamalar varsa, yorumlarınızda belirtirseniz sevirim. 


22 Eylül 2012 Cumartesi

Op-Op-Op Oppa Gangnam STYLE!!!

Abi bu nasıl bi şarkı,rap,k-pop(korean pop), müzik,melodi, sözdür.. :D
Çok akılda kalıcı, tuhaf, iğrenç, harika bi müzik! Şarkıyı bi kere dinlemeniz yeterli. Sonrası kendiliğinden geliyor zaten.

Youtube'a 15 Temmuz'da yüklenen gerçek adı PSY (gerçek adı: Park Jae-Sang) olan Güney Kore'li süperstar'ın "Gangnam Style" adlı şarkısı son dönemin Youtube'daki en popüler şarkısı. Özellikle klibi ve klipteki danslar ile kendinden sıkca söz ettiren şarkı tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Zira şarkı Youtube'da yayınlanmasının ardından yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen şuan 232,000,000 kere izlenilmiş ve youtube'da tüm zamanların en çok beğenilen (most liked) video olmuştur. Guinness rekorlar kitabına da girmiş bu arada. İŞTE BURDA.

Youtube'un Top 100 listesinde de zirveye yerleşen PSY, en yakın rakiplerini solda sıfır bırakmış.(2,141,758 beğeni almış.) Rakipleri ise; LMFAO 'Party Rock Anthem' (1,574,963 beğeni), Justin's Bieber'in 'Baby' (1,327,147 beğeni) and Adele's 'Rolling in the Deep' (1,245,641 beğeni) .Youtube'da ve sosyal medyada bu kadar popüler olan şarkı bakalım bu başarısını daha ne kadar sürdürebilecek. Bu fenomen şarkıyı ve efsane klibini daha izlemediyseniz sizi aşağıdaki video ile başbaşa bırakayım efendim...




17 Eylül 2012 Pazartesi

Google Authenticator Nedir? (2 adımlı doğrulama)


Bugün size, benimde kullandığım, android marketteki uygulamalardan "Google Authenticator" ü anlatmak istiyorum. Eğer google hesabınızı aktif olarak kullanıyorsanız ve birazda güvenlik konusunda titizseniz bu uygulama tam size göre.

Aslında Google Authenticator denilen şey google hesabınızı 2 adımlı doğrulama ile güvenceye almak için Google tarafından, android için yazılmış bir uygulama.

Bu uygulamayı kullanabilmek için öncelikle 2 adımlı doğrulamayı açmanız gerekiyor.

Google Apps Gmail Hesabınızda oturum açın ve Ayarlar'ı (sağ üst köşede) tıklayın.
Hesaplar sekmesinin altındaki Google Hesabı ayarları'nı tıklayın.
Güvenlik sekmesinden 2 adımlı doğrulamayı açın.


Şimdi de play.google.com adresinden "Google Authenticator" uygulamasını indiriyoruz. Daha sonra uygulamaya gmail hesabımızı bağlıyoruz. (iki adımlı doğrulamayı açtığınız zaman size gereken bilgiler veriliyor. qr kod vs gibi.)


"Google Authenticator" uygulaması ile gmail hesabınızı senkronize ettiğiniz zaman, gmail hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınızda şöyle bir ekran çıkıyor.


Daha sonra telefonunuzdan Google Authenticator uygulamasını açıp, sizden istenilen kodu bu ekrana giriyorsunuz.


veee işte hesabımıza giriş yaptık! 
Bu kod süre bazlı ve her 1 dakikada kod değişiyor. Haliyle google hesabınız artık çok daha güvenli!
Biraz karmaşık anlatmış olabilirim, takıldığınız yer olursa, yorumlarda görüşelim :F


Konu ile ilgili resmi google videosu;





13 Eylül 2012 Perşembe

Iphone 4s ve Iphone 5 Arasındaki Farklar

Apple, Iphone 5 için devrim yaratacak bir ürün diyordu. Iphone 5 çıkmadan önce söylentilerden en iyileri "parmak izi okuma" ve "su geçirmezlik" diye bahsediliyordu. Ama dün saat 8 de açıklanan iphone 5 ile iphone 4, iphone 4s arasındaki farkları düşündüm. Sürekli üzerinde durdukları farklar belli. %283189237 daha ince, %90123901231 daha hafif, %902342398423 daha uzun!

Geçin bunları arkadaşım, teknoloji olarak ne getirdin? Fazladan 10 gram taşıyınca elimiz yorulmuyor, 2 saat bunlardan bahsettiler. Herneyse, "iphone" "ishit" olma yolunda hızla ilerliyor. Apple fanları... ne oldu, pek sesiniz çıkmıyor? 

Aşağıdaki tabloya bakın bakalım, şu klasik 7 farkı bulabilecekmisiniz?



S3 siker.



8 Eylül 2012 Cumartesi

Uzay Yolu: Orijinal Seri Google Doodle


Google'ın logosunu yaptığı uzay yolu seri neymiş, bir de yakından bakalım. Google, Uzay Yolu serisinin ilk bölümünün yayınlanmasının 46. yıl dönümüne özel bu animasyonlu logoyu yayınlamış.

Uzay Yolu, Gene Roddenberry tarafından yapılmış, 18 Eylül 1966'dan 3 haziran 1969'a kadar yayınlanmıştır. 80 bölüm hazırlanmış bunlardan 79 gösterilmiştir. Üç sezon kadar kısa süren bir yayın hayatından sonra sendikasyon'a geçmiş ve orada kendine geniş bir hayran kitlesi edinmiştir. Programın başarısı kendisinden sonra beş seriye ve on televizyon filmine olanak vermiştir. Guinness Rekorlar Kitabı tarafından en çok yan ürünü olan program olarak listelenmektedir. Program resmi olarak sadece Uzay Yolu olarak isimlendirilmiş olsa da kendisinden sonra gelen diğer ürünlerle karıştırılmaması için Uzay Yolu: Orijinal Seri (bazen kısace TOS ya da ST:TOS) olarak adlandırılmıştır.

23. yüzyılda geçen Uzay Yolu Kaptan James T. Kirk ve 2. kaptan Mr. Spock tarafından kumanda edilen yıldız gemisi Atılgan ve mürettabatının maceralarını anlatır. İki ilk bölüm (The Cage ve Where No Man Has Gone Before) hariç - her bölümün başında Kaptan Kirk'ün sözleri geminin amacını anlatır.

Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before.
Uzay, son sınır. Bunlar yıldız gemisi Atılgan'ın seyahatleridir. Beş yıllık görevi: yeni tuhaf dünyaları keşfetmek, yeni hayat ve yeni uygarlıklar aramak, daha önce hiçbir insanın gitmediği yerlere cesurca gitmektir.

Uzay Yolu 1966'da NBC'de gösterime girdiği zaman başarılı değildi. Reytingler düşük reklam gelirleri ise yetersizdi. İkinci sezonda iptal tehlikesi baş gösterdi fakat sadık hayranlarının mektup kampanyası sayesinde bir üçüncü sezona hak kazandı. Buna rağmen NBC Uzay Yolu'nu kimsenin seyretmediği bir gün ve saat olan Cuma 22:00'e koydu ve en sonunda dizi üçüncü sezonu sonunda yayından kaldırıldı.


Etiketgiller

.NET (1) .nomedia (1) .torrent uzantılı (1) *#0228# quick start (1) *#0228# Quick Start ne işe yarıyor (1) 8 mart nedir (1) a/an ve the Kullanımı (1) açamıyorum (1) android dns adresi değiştirme (1) android dosya gizleme hesap makinesi (1) android gizli klasör (1) android market (2) android porno (1) android yasakli site acma programi (1) arkadaş ekleme (1) ayrılık şiirleri (1) ayrılık yazıları (1) ayrılıkla ilgili (1) Battle Royale 0xc000007b hatası (1) Bedelli askerlik (1) Beyaz Ekran Sorunu (2) Blog güncellemeleri (1) blog tema değişimi (2) bowling oyunları (1) bowling skor (1) bowling strike (1) bowlingde skor (1) bozuluyor (1) Bu ağa bağlanamıyor (1) bu ağa bağlanılamıyor windows 8 (1) Bu öğe bulunamadı (1) Call of Duty (1) Cd key already in use (1) clash royale (1) clash royale deste (1) core_ets2mp.dll Hatası (1) counter strike cd key sorunu (1) cs 1.6 (1) cs cd key değiştirme işlemi (1) çalışma prensibi (1) çalışmayı durdurdu (2) çalışmıyor (2) çalıştırma (1) çözüldü (1) çözüm (5) Çözümü (8) ders notu (1) deyimler (2) disk temizleme (1) dll (2) dll dosyası (1) dll hatası (2) DNS (1) DNS adresleri (1) dns ayarları (3) DNS listesi (1) dosya gizleme (1) dosya silinmiyor (1) Dosya Şifreleme (1) dowland (1) dünya kadınlar günü (1) e-devlet (1) En Hızlı DNS (1) English Proverbs (1) ets 2 hava basıncı sorunu (1) ets2 (3) ets2 düşük hava basıncı (1) euro truck simulator 2 (2) euro truck simulator 2 multiplayer (1) face hackleme (1) facebook filmi (1) facebook giremiyorum (3) Facebook Hesabım kapatıldı (1) facebook hesabıma ulaşamıyorum (1) facebook neden açılmıyor (1) facebookta bakım (1) facede profiline kimler bakmış (1) FIFA 18 (1) FIFA 18 DirectX Function Sorunu (1) filtrenize göre iş bulunmuyor (1) fiyat listesi (1) fiyatı ne kadar (1) FM 2018 (1) Football Manager 2018 (1) Fortnite (1) Fortnite Battle Royale (1) giremiyorum (1) Google (9) google güvenlik (1) google hatası (1) göremiyorum (1) görünmesin (1) gösterimi (1) göstermek (1) göstermiyor (2) gözükmesin (1) gözükmesini engellemek (1) GTA 5 (2) GTA 5 Açılmama Sorunu (1) Gta 5 Online bağlantı sorunu (1) GTA 5 yükleme Sorunu (1) GTA v donma sorunu (1) gta v kasma sorunu (1) güncelleme (2) güncelleme duraklatıldı (1) haberi (1) haberleri (3) hack (2) happy new year (1) Hata Kodu: -130 Sayfa yüklenemedi (bilinmeyen hata) (1) hata veriyor (1) hatası (3) hatchback (1) Hayat Hikayesi (1) Ingilizce fillerin 2. ve 3. halleri (1) ie7 (1) ie8 (1) ilginç (1) ilişki durumu (1) ilk kim (1) inanılmaz evlenme teklifi (1) inceleme (5) indir (9) indirim kodu (1) ingilizce ders (1) ingilizce sözler (1) instagram (5) instagram durduruldu (1) instagram geçiçi olarak engellendin (1) instagram güncelleme (1) instagram hatası (1) internet explorer (1) ios (6) ios 11 (1) ios 11 şarj sorunu çözümü (1) istanbul (3) istatistikler (1) iş takip programı (1) javascript (1) kadın (1) kaldırır mı (1) Kamera Sorunu (2) kapandı (1) karakter problemi (1) karakter sorunu (1) kentsel dönüşüm (1) kentsel dönüşüm kira yardımı (1) kentsel dönüşüm laboratuvarı (1) kız arkadaş (1) kız arkadaşı (1) kız tavlama (1) kilitleniyor (1) Kilo Almak icin (1) kim 500 milyar ister (1) kim milyoner olmak ister (15) kimdir (10) klasör gizleme (1) komik resimler (1) korkunç (1) kredi hesaplama (1) kredi notu düşmeyen bankalar (1) kumanda (1) kurucusu kim (1) kurulumu (2) library (1) mantığı nedir (1) Masterchef (1) Masterchef Türkiye (1) Mazda 3 2018 (1) mazda 3 inceleme (1) mp3 (4) mp3 açılımı nedir (1) MSVCR100.DLL (1) Mukemmel Sayı (1) Mustafa (1) mükemmel sayı nedir (1) müslüm gürses kimdir (1) nasıl (23) nasıl çalışır (3) nasıl girerim (1) nasıl gizlenir (1) nasıl kaldırılır (1) nasıl kapatılır (1) nasıl oynanır (1) nasıl silinir (1) nasıl yaparım (6) ne (7) ne demek (11) ne işe yarar (10) ne kadar (1) ne zaman (11) ne zaman kuruldu (1) neden (4) neden açılmıyor (1) neden hata veriyor (1) Need for Speed (5) Need for Speed hatası (1) Need For Speed Payback (1) Need For Speed The Run (1) nfs (5) nfs hot pursuit (2) nfs the run (1) niçin (1) niye (8) oyun (30) oyun hilesi (1) öğe bulunamadı hatası konumunu doğrulayıp yeniden deneyin win 10 (1) örneği (1) örnek proje (1) özellikleri (2) pes 2011 (1) PES 2017 PES 2018 (1) philips tv (1) php (4) PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS (1) porna (1) programı (3) pugb (3) QR Kod Nedir (1) resimleri (1) RISK: Global Domination (1) s-voice dil değiştirme (1) s6 özellikleri (1) samsung (10) seditio (6) Seditio eklenti (4) Serel Yereli (1) Sevgili (2) sevgilim (1) sevk tarihi ne demek (1) sistem gereksinimleri (4) sorun (3) sorun çözümü (27) sorunları (1) sorunu (8) sosyal medya (5) sözleri (4) steam (9) steam hatası (4) strike nedir (1) şarj sorunu (1) tavsiye android uygulamaları (1) tavsiye edilen android uygulamaları (1) teknoloji (2) telefon (18) the game malfunctioned hatası (1) Toyota Auris (2) Trackmania Nations Forever (1) troubleshoot3r (2) troubleshooter (21) truckersMP (1) türkçe (3) türkçe yama (2) update (2) update hatası (1) video (3) videoları (2) web dizayn (1) web tasarım (1) web tasarım adana (1) win 10 (1) win10 (3) win7 (4) windows (7) windows 10 (6) windows 7 (5) xinput1_3.dll (1) yasaklı sitelere girmek (2) zaman (1)