twitter
Google Plus
tumblr
rss

20 Temmuz 2010 Salı

ASUS F3SV Mentese Catlaması Sorunu

AYNI sorun benim bilgsayarım da da var.Servise gönderdiğim halde,AYNI yerler yine AYNI şekilde çatladı 1-2 ay sonra..
bende internette yaptığı araştırma sonucunu blogumda yayınlıyorum.. Asusa çok güvenip almıştım dizüstü bilgisayarımı,keşke önceden araştırma yapsaydım..Önceden araştırma yapanlara bir ışık olur belki bu yazım..

ASUS LAPTOP DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Başlangıç olarak şunu belirtmeliyim.ASUS firmasını kötülemek maksatlı yazılmamıştır.
Şu an kulanmakta olduğum ASUS F3S modeli (2007 11 ayda alınmıştır))taşınabilir PC mde yaklaşık iki hafta önce lcd ile kasa arasında bağlantı olan eklem yeri diyebileceğimiz noktada çatlama gerçekleşti.
Çatlağı ilk farketiğim (şok)an gördüğüm tespit şu şekilde oldu; Menteşeyi sabitleyen yatay konumdaki vida alt kasa plastik kenar kısımına çok yakın olması sonucu (ki bu hareketli mekanizma olduğunu düşünürsek sadece tuturulduğunu görüyoruz) zayıf kalmış olup ve aynı bozusyonun alt kısmından dikey olarak çıkan alt kasa vidası yatay pozisyondaki vidayı tetikleyerek çatlama gerçekleştiği görülmektedir.

Bu tespitim sonucnda hemen firmayı kötülemek yerine oturup biraz mantık yürüttüm.
1-Neden taşınabilir PC aldım, gerekçe yerimin musait olmaması.
2-ev kulanıcısı olarak PC fazla hareket etmemekte.Açıkalarsak:Bir şirkette pozisyonlu bir şahsı düşünelim gün içerisinde en düşük ortalama sabahtan öğle paydosunakadar ekranı iki kez açıp kapatır.Paydos sonrasıda iki kez diyelim.Eve ulaştığındada bir kez açıp kapatsın toplamda günde en düşük 5 defa ekranı açıp kapatabilir.yıl oalrak hesaplarsak 1825 kez açıp kapatmış olur.
ben ise eve gelirim PC açılır ve kapanır.yani 1 defa yılda 365 kez açılıp kapatılmış olur.Bu durumda çatlama gerçekleşti.
3- kulanım şeklim Taşınabilir PC yi herzaman kapalı konumda iken her iki elimi kulanarak sağa ve sol taraftan tutarak güvenli bir şekilde bir yerden başka bir yere transfer yaptım(ev içerisinde).Dışarıda çantasında özenli bir şeklide.(sebep ince olmasından kaynaklanan yaylanmayı en aza indirerek monitöre ve elektronik deverelere zarar vermemek)
4-Monitörü katlarken herzman iki elimin müdahalesi sonucunda katlanmıştır.

sonuç olarak az ve titiz kulanım sonucu çatlama gerçekleşmiş.

Bunuda yeterli görmeyerek internette araştırma yaptım ve gördüğüm şey tespitlerim sonucunda pek şaşırtmadı.

Bayram bitiminde herşeyi göze alarak taşınabilir PC aldığım firmaya teslim ederek çatlak olan alt kasanın değiştirilmesini rica edicem.

Resmini eklemeyi becerebilirsem mevcut olan çatlak bölge baz alınarak F3 serisi ile başlayan ASUS taşınabilir PC leri iki kere göz kotrolunden geçirerek (mekanik tasarım deyişikliği) ona göre hareket etmenizi tavsiye ediyorum.


=============================================================
Kurallar gereği firmanın bilgisi dailinde aynı sorunla karşılaşan kişi ve sorunları ile alakalı döküm aşağıdadır

Şikayet No:306712
ASUS Çatlarsa Cemaat Ne Yapsın?

Çıktığında 2.350 YTL gibi bir fiyata Asus dünyanın en ünlü firması notebook’un her şeyini üretiyor diye satıcı tavsiyesi üzerine Asus f3sv serisi notebook aldım. Üzeri çizilmesin diye kol saatimi bile çıkarıp kullanırken bugün klavyenin sağ alt köşesinden başlayan çatlağı görünce, Asus'a olan güvenimde, kamerasının ters görüntü vermesine, şarjının 1,5 saatte bitmesine, uyku modundan çıkınca sesin çıkmamasına olan sabrım da çatlayıverdi.

Asus bu yaptığın hata demetini bize ulaşmakta ve sorunlarımızı çözmekte de gösterirsen emin ol bundan sonra bizim oluşturduğumuz müşteri listen de sağ alt köşesinden çatlayacak. Nasıl reklam yapacağımızı da iyi biliyoruz.

Ayrıca verdiğimiz paranın herhangi bir yerinde çatlak yoktu. Biz size güvendik iyi ürün yaparsınız diye, siz de bize güvenin biz de iyi reklam yaparız. Biz kim miyiz? Asus bilgisayar alıp da böyle mağdur olan ama sessiz kalmayan topluluğuz. Katılan arkadaşların desteğini bekliyorum. Uğrunda uğraşılmayan şey hak değildir.%
Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[17 Haziran 2008, 13:58]


Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
[17 Haziran 2008, 14:00]
Merhbalar kullanım hatasından kaynaklanan bu problemde asus servis olara ücretsiz işlem gerçekleştirilmektedir, Sahip olduğunuz Asus dizüstü bilgisayarınızı onarım ve bakım merkez servisimize gönderebilirsiniz. Servisimizin iletişim bilgileri aşağıdaki şekildedir. ASUS TÜRKİYE Adres : ALEMDAĞ CAD. MASALDAN İŞ MRK. NO:46 D:1 KISIKLI ÜSKÜDAR/İST Telefon : 0216.521.46.01 Fax : 0216.521.52.64 ARAS KARGO ANLAŞMA NO:61137 İyi günler dilerim.
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?306712

---------------------------------------------------------

Şikayet No:137293
ASUS Bilgisayarlar Çatır Çatır Çatlıyor

Bir yıl önce Asus a3500e dizüstü bilgisayar aldım. İlk önce ekran eklem bağlantısında gevşemeden dolayı sıkıntı oldu. İstanbul’daki Hızlı Servis’e gönderdim, yapılıp gönderildi. Şimdi de durup dururken darbe ve düşme gibi bir olay olmadan arka sol köşesinde çatlama oldu ve köşesi vida etrafından kırıldı.

Aynı şekilde beraber aldığımız 3 öğretmen arkadaşında Asus bilgisayarlarında (aynı model) aynı yerden çatlama oluştu ve ayrıldı. Servisi haberdar ettik. Kabul etmediler ve tamir için 150 $+ kdv ücret istediler. Bilgisayar mühendisi bir arkadaşa gösterdim.

Tasarım hatası olabileceğini söyledi, çünkü ekranı hareket ettirince alt kısma aşırı yüklenme yapıyormuş. Muhtemelen çatlamanın bundan dolayı olabileceğini ifade etti. Garanti süresi henüz dolmadan bu tür bozuklukların meydana gelmesi ve servisin gerekli ilgiyi göstermeyip bu durumun biz kaynaklı olduğunu iddia etmesinden dolayı mağduriyetimin gerekli yerlere ulaştırılacağını ve en yakın zamanda yanıtlanacağını ümit ediyorum.^^


Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[20 Mart 2008, 19:23]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?137293
-------------------------------------------------------

Şikayet No:265189
ASUS Bilgisayar Çatladı

3 ay önce Asus'un f3se modelini aldım. Ürün elime adaptör arızası ile geçti. Servise gitti 20 gün sonra adaptör değişmiş olarak geldi. Daha 2 gün kullanmadan bilgisayar kapanmamaya sürekli donmaya başladı. Servise tekrar gönderdim. Harddisk’i değiştirmişler. Servisten geldi ama aynı arıza devam ediyordu. Bir şekilde o problemi çözdüm derken şimdide durup dururken klavye takımının sağ alt köşesinden Usb girişine kadar uzanan 5-6 cm'lik çatlak çıktı başıma.

Kasa o kadar adi yapılmış ki soğuk-sıcaktan etkileniyor ve kasanın üzerindeki boya kararıyor. Asus’u şiddetle kınıyorum. Umarım laptopun kasasını değiştirirler. Müşterinin bu kadar mağdur edilmesi gerçekten çok ayıp. *~*

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[20 Mart 2008, 20:55]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm bilgisi verilmiştir, İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Şikayetçi [30 Nisan 2008, 00:18]
Benden ürünü göndermemi istiyorsunuz ama çözüm olarak kasayı değiştirmekten başka çözüm bulamıyorsunuz. Bu sattığınız ayıplı mal ve bu ürünün tüketici hakları kanununa göre bire bir değişimi gerekiyor. Ben daha kaç kere daha bilgisayarı size göndereceğim. Bu size 4. gelişi olacak. Bilgisayarın fanının hiç susmaması pil ömrünün satış sırasında belirttiğiniz üzere değil 2 saat 1saat 20 dk dahi dayanmadığı gibi sorunları hiç saymadım bile. Fabrikasyon hatası olan bu modellerin bu tür arızalarından müzdarip birçok kişi biliyorum. Lütfen daha gerçekçi çözüm üretin. Bilgisayarımın birebir değişimini istiyorum yoksa hakkımı mahkemelerde arayacağımı ve tüm tüketici köşelerine derdimi anlatacağımı bilmenizi istiyorum. İşim için olmazsa olmaz olan bu bilgisayarı kendim kullanmak için aldım ve ama siz benden fazla kullanıyorsunuz sanki!

[30 Nisan 2008, 14:02]
Merhabalar ürünlerimizde bir seri uretim hatası bulunmamakta ve çatlama hatalı taşıma şekli (ürün çalışır durumda iken önkısımdan kaldırma ) nedeni ile ortaya çıkmaktadır, İyi günler dilerim
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?265189


------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:266126
ASUS Bilgisayarımın Kendiliğinden Çatlayan Kasası!

İki hafta kadar önce f3jp model laptop’umu Asus servisine birkaç şikayet yazarak göndermiştim ama kasanın çatlaması hakkında açıklama bile yapılmadı. Bildiğim kadarıyla bu çatlama sorunu birçok arkadaşın da başına gelmiş, yani kullanıcı hatası olması mümkün değil.

Isınma ve soğuma sonucunda kasa kendiliğinden çatladı. İki yıl garanti verilen bir bilgisayarda bu kadar dayanıksız kasa kullanılmasının Asus gibi bir firma için güven kırıcı bir davranış olduğu kanısındayım. Servisin şikayet listesine eklememe rağmen niçin kasayı değiştirmediğini merak ediyorum. %


Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[04 Nisan 2008, 19:10]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunulmuştur, İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?266126

---------------------------------------------------------------------

Şikayet No:269221
ASUS Laptopum Çatladı

Asus f3 serisi bir laptopum var. Klavyenin sağ alt köşesinden çatlamaya başladı. İnternette araştırma yaptım. Sadece benim değil, bu modeli kullanan herkesin aynı şekilde bu olayın başına geldiğini gördüm.

Garantinin bu çatlamaya kullanıcı hatası gözüyle baktığına inanamadım. İlk çatlamaya başladığında yapıştırmayı düşündüm ama internette araştırma yapınca fabrika hatası olduğunu, bu seriyi kullananların yazdıklarını okuyunca anladım.

İsteğim firmanın bunu fabrika hatası olduğunu artık kabul etmesi ve bu hatalı ürünün hatasını gidermesi.^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
Şikayetçi [28 Mart 2008, 16:34]
slmlar.Laptopu asus servisine gonderdim ve kasayı değiştirdiler.Laptop bir hafta içinde geldi.Ayrıca benden hiçbir para felan da istemediler.Laptopu aynı şekilde çatlayan varsa göndersin servis ilgileniyor.

[30 Nisan 2008, 16:10]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?269221

---------------------------------------------------------

Şikayet No:271889
ASUS Bilgisayardan Klasikleşmiş Kasa Çatlağı
2007 Kasım ayında f3sv 2.4ghz laptop aldım. İlk önce 2 ay kullandıktan sonra "touchpad" in sol tarafının yerinden çıktığını gördüm. Götürdüm. Ankara serviste yaptılar.

Şimdi ise tuşlarda renk değişimi ve kasada renk değişiminin yanı sıra herkeste olduğu gibi sağ alt köşesinin çatlak olduğunu gördüm.

Okuduklarıma göre kullanıcı hatası deniyor ama kullanıcı bunu nasıl yapsın, her gün kaldırıp yerlere mi vuruyoruz biz bu bilgisayarı?

Asus'un isminin değeri kadar satış sonrası kalitesini göstermesi ve bunun kendi hatası olduğunu kabul ederek bu laptopların ya tamirini ya da değişimini yaparak bir çözüm getirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu gidişle Asus müşteri kaybedecek.^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[04 Nisan 2008, 19:36]
Merhabalar Sahip olduğunuz Asus dizüstü bilgisayarınızı onarım ve bakım merkez servisimize gönderebilirsiniz. Servisimizin iletişim bilgileri aşağıdaki şekildedir. ASUS TÜRKİYE Adres : ALEMDAĞ CAD. MASALDAN İŞ MRK. NO:46 D:1 KISIKLI ÜSKÜDAR/İST Telefon : 0216.521.46.01 Fax : 0216.521.52.64 ARAS KARGO ANLAŞMA NO:61137 İyi günler dilerim.
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?271889

---------------------------------------------------------------------------
Şikayet No:279627
ASUS’tan Değişim Hezimeti

11.01.2008 tarihinde, Gold merkezli göndermiş olduğum F3sc model laptopumda kasada meydana gelen çatlak (Asuslardaki genel hastalık) yüzünden 30 iş günü geçmesi üzerine değişim kararı alındı.

Fakat Asus’tan arayan değerli yetkilimiz 2 hafta içinde yurt dışında değişim laptoplarının geleceğini söyledi. Değişim kararı 29.02.2008 tarihinde verilmesine rağmen 31.03.2008 günü itibari ile hâlâ daha bilgisayarımı alamadım.

Saygıdeğer Asus yetkilisini aradım. Bana verdiği tek cevap yurt dışından beklendiği oldu.^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[04 Nisan 2008, 20:11]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?279627

------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:280647
ASUS Dizüstü Bilgisayarımın Kasa Çatlağı!

Yaklaşık 2 ay önce Asus f3e marka laptop aldım ama hiç memnun değilim. Diğer arkadaşlar gibi benim kasada da çatlak oluştu. Resimlerden gördüğüm kadar çatlağın yeri aynı. Servis bana da aynı şekilde kullanıcı hatası dedi. Ben de sizin gibi mağdur durumdayım.

Üstelik bilgisayarı uyku moduna aldığımda tekrar açamıyorum ancak power düğmesinden kapatıp tekrar açıyorum. Ben de ne yapacağımı bilmiyorum ama bu kadar çok şikayet olduğuna göre Asus o kadar da iyi bir marka değil. Yeni bilgisayar alacaklara duyurulur Asus’tan uzak durun.%

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[04 Nisan 2008, 20:14]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?280647

-------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:281127
ASUS Bilgisayarımda Klasik Çatlama ve Hoparlörlerden Ses Gelmeme Sorunu!
Sorunuma kısaca şöyle değineyim Asus f3fwf Duo 1.66 model laptopu sırf teknik servisinden dolayı tercih edip almıştım. Neyse ilk aldığım zamanlarda bir sorun yoktu ve daha sonraları hdd’den sesler gelmeye başladı. Pek aldırmadım en azından servise göndermeye gerek duymadım.

Daha sonra klavyenin sağ alt tarafından bir çatlak başladı ve 5–6 cm boyutuna ulaştı. Araştırdım ve bu sorunun teknik servis tarafından kullanıcı hatası olarak yorumlandığını duydum. Şimdi ise hepsini geçtim laptopun hoparlörlerinden ses gelmiyor, kulaklık takınca geliyor, fakat çıkartınca hoparlörden gelmiyor.

Bu şekilde göndersem acaba bir cevap alabilir miyim ya da sorun giderilir mi? Yoksa 45 gün boyunca serviste yatar mı? Vize sınavları zamanındayım ve göndermekten korkuyorum. %

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[25 Nisan 2008, 10:20]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?281127

-------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:284943
ASUS’tan Herkes Gibi Ben de Çatlak Mağduru Oldum

Yaklaşık 8 ay önce Vatan Bilgisayar’dan Asus f3j serisi laptop aldım. Aldığım günden beri bilgisayarı her 2 açışımdan birinde tıklama sorunu yaşıyorum. Üstelik mouse'u taksam bile bu sorunum düzelmiyor.

Kasanın alt metal bölümünde (her 2 tarafta da) çatlak oluşmaya başladı. Asus markasını tercih ederken bu kadar çatlama sorunu olduğunu duymamıştım. (üretim hatası olduğu çok açık bir şekilde ortada sanıyorum)

Sağlamlığına güvenerek bir bedel ödedim. İnternetteki şikayetlere baktığımda ise bunu kullanıcı hatası olarak görülmesine çok şaşırdım. Bilgisayarımda bir çizik birle yokken nasıl bir kullanıcı hatası olabilir?^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[25 Nisan 2008, 15:37]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?284943

---------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:290180
ASUS Bilgisayarımda 4 Ay Sonunda Kasada Çatlak Meydana Geldi!

4 ay önce Asus f3sa notebook aldım. Bunun yerine farklı bir markanın aynı özellikteki bilgisayarını almayı planlıyordum fakat Asus’u daha güvenilir ve sağlam olarak bildiğim için Asus'tan yana tercihimi kullandım. Fakat bu kararımdan hiç de memnun değilim.

4 ay sonunda bilgisayarımda çatlak ve kararma sorunlarıyla karşılaştım. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu sorunlar herkeste meydana geliyormuş ve kullanıcı hatası denip garanti dışı bırakılıyormuşuz. Bu durumdan da hiç memnun değilim, bilgisayarımı iade etmek istiyorum. Kesinlikle bilgisayarımla ilgili tüm şevkim kırıldı. Şu anda cidden keşke bu bilgisayarı almasaydım diyorum. %

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[30 Nisan 2008, 15:45]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm bilgisi verilmiştir, İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service

[30 Nisan 2008, 15:47]
Merhabalar Üründe topcasede kaynaklanan kararma kullanımdan kaynaklanmaktadır, bahsi geçen çatlak ile ilgili inceleme yaparak yardımcı olmak amacı ile ürünün servisimize yollanması gerekmektedir, Sahip olduğunuz Asus dizüstü bilgisayarınızı onarım ve bakım merkez servisimize gönderebilirsiniz. Servisimizin iletişim bilgileri aşağıdaki şekildedir. ASUS TÜRKİYE Adres : ALEMDAĞ CAD. MASALDAN İŞ MRK. NO:46 D:1 KISIKLI ÜSKÜDAR/İST Telefon : 0216.521.46.01 Fax : 0216.521.52.64 ARAS KARGO ANLAŞMA NO:61137 İyi günler dilerim.
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?290180

------------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:292507
ASUS Modeldeki Çatlama Sorunu Yaygınmış

2007 Ağustos ayının sonunda aldığım Asus model laptopumun, sağ alt köşesinde, yaklaşık 2 hafta önce ufak bir çatlak fark ettim. O güne kadar, en ufak bir darbe bile almamasına rağmen, nasıl olduğunu anlamış değildim. Bu çatlak daha sonra büyüyerek, şu anda yaklaşık 3-4 cm boyutuna ulaştı. Sitelerde yaptığım araştırmaya göre de, nerdeyse tüm Asus f3 serisi laptop kullanıcılarının, birebir aynı sorundan şikayetçi olduğunu gördüm. Bu büyük ihtimalle, bir üretim hatasıdır. Biz de mağdur durumdayız.

Servise gönderen birkaç kullanıcının söylediğine göre de, bu sorun kullanıcı hatası olarak kabul edilmiş. Servise alınıp kasa değiştirilmesine rağmen, aynı sorun tekrarlanmış. Şu anda servise gönderip göndermeme konusunda da kararsız kalmış durumdayım. Asus gibi büyük bir firmanın da, böyle bir hatayı nasıl yaptığını da anlamış değilim.&

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[07 Mayıs 2008, 16:29]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?292507

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:293034
ASUS Cihazımın Menteşeleri Çatlak

Şubat 2007’de Ankara Mavi Bilgisayar’dan dizüstü Pc aldım. Yaklaşık 1 yıl hiç problemsiz kullandım. 1 ay önce monitörle kasayı birleştiren menteşelerin yakınında, monitör üzerinde çatlamalar ve açılmalar başladı. Bu sorunla ilgilenilmesi için,Pc’mi Ankara Asus servisine gönderdim.İnternet araştırmalarım bu sorunun genel olarak rastlanan bir durum olduğunu gösteriyor.Fakat servis aynı görüşte değilmiş.

Ben bu bilgisayarı, hayır kurumundan almadım.Paramla garanti kapsamında aldım.Eğer bende bilgisayarımı o kadar düzenli kullandığım halde, kullanıcı hatası diye bir cevapla karşılaşırsam, önce Tüketici Hakları, sonra da direk savcılığa müracaat ederim.Bu sitede okuduğum şikayetleri de Asus gibi bir markaya yakıştıramadım.&

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[07 Mayıs 2008, 15:05]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?293034

-----------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:293180
ASUS Kronikleşen Çatlama Sorununa Çare Bulmalı

M6n kullanıcılarının genel problemi kapak sorunu. Benim bilgisayarımda da görülmekte, hatta neredeyse kapak kırılma noktasına geldi. Garanti süresi dolduğu için direk Asus merkezle yazıştım.

Aldığımız laptopun garanti süresinin dolmasına istinaden yüksek servis-parça fiyatından dolayı laptopu çöpe atmak zorunda kaldığımızı söyledim. Asus merkez, laptopu Asus Türkiye’ye göndermemi, ücreti karşılığında yapılacağını iletti.

Bu ücret de tahminen bir laptop fiyatı. Bu kapaklar görüldüğü gibi üretim hatası.

Bu konuda, Asus’un türk kullanıcılarını cahil yerine koymayarak, markasına sahip çıkmasını rica ediyorum.^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[07 Mayıs 2008, 15:30]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sağlanarak, müşterimizle mutabakata varılmıştır. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?293180

----------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
Şikayet No:296930
ASUS Bilgisayarımdaki Üretim Hatası!

Nakitsepet.com (Markomshop.com) internetten nakit satış sitesinden 25.04.2008'de Asus m51sn250dv laptop aldım. Açar açmaz ekranı açınca sağ menteşesinin yerinden sürekli çıktığını gördüm ve üst model ile değişim (Adana Ve Kayseri'deki Bimeks ve Vatan Bilgisayar’daki ürünlerde de aynı durum var, yani bu modelde seri üretim hatası var) veya para iadesini defalarca faks ve mail yoluyla isteyerek hemen geri kargoladım.

Markomshop o gün bugündür sesini dahi çıkarmıyor. Hele yazılı olarak ispat olacağı için bana özellikle hiç dönmüyorlar. Bu da şüpheli durum olduğunu gösteriyor, geri gönderdiğim laptop'tansa hiç haber yok. Asus ise bize böyle bir seri numaralı laptop için kimse müracaat etmedi diyor.

Anlayacağınız yarın hem Kandırıldığım için savcılığa suç duyurusunda bulunacağım, hem de hem Markomshop hem de müteselsilen sorumlu olduğu için Asus hakkında tüketici mahkemesine dava açacağım. Dava dilekçemde seri üretim arızalı Asus m51sn250dv ürünlerin diğer tüketicilerinde mağdur olmaması için toplatılmasını da isteyeceğim. Artık onlar uğraşsınlar.

Bununla da yetinmeyip Asus'un tüm dünya ofislerine isminin böyle olaylara karıştırıldığı için Türkiye ofisinin suçlu olduğunu olayı İngilizce anlatan mail ile göndereceğim. Bilişimde lider firmalardan birinin yönetici kademesinde biri olarak ben bilişim ürününden bu derece rahatsız oluyorsam Allah ve TC hâkimleri bu ülkenin tüketicilerine yardım etsin. %

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[15 Mayıs 2008, 12:24]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunulmuştur, İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?296930

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:299321
ASUS Dizüstü Bilgisayarların Çatlama Problemi!

Nasıl olur da nerdeyse tüm Asus kullanıcılarının şikâyetçi olduğu çatlama sorununa duyarsız kalıyor? Bu yetkililer hadi kullanıcı hatası diyorsunuz bu kadar Asus kullananların hiçbiri laptop kullanmayı bilmiyor öyle mi? Böyle saçma şey olamaz.

Ben Asus’un f3 serisinden laptopu alalı yalnızca 6 ay oldu. Bilgisayarın klavye bölümünün sağ alt tarafı baştan sona çatlak. Garantisi devam ettiği halde karşımda muhatap kimseyi bulamıyorum.%

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[17 Haziran 2008, 10:43]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?299321

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:300943
ASUS Dizüstü Bilgisayarım Masa Üstü Oldu

Asus a3500e model bir diz üstü bilgisayarım var. Bilgisayarımın, menteşesi çatladı. Sağ alt köşeden Lcd ekran ve kasanın birleştiği yerden, çatlamaya başladı. Asus notebooklarda çok rastlanır bir durummuş. Benimki servis hatası. Garanti kapsamında okuma yazmayı unutan Dvd’nin değişimi yapılacaktı. Servise; "Lcd monitör açıldığında, 5-6 derecelik bir boşluk var. Ona da bakıverin" dedim. Demez olsaydım.

Servisten döndükten sonra, menteşe yerinden, ufak bir çıtırtı geldi. Bende ilk başlarda önemsemedim. Sonrasında diz üstü bilgisayarım, oldu masaüstü… Monitör her daim açık vaziyette. Servise sordum. Eğer hiç kurcalamasaydın, bir şeyler yapardık dediler.

Garanti kapsamından çıktıktan sonra, nereden bilebilirdim. Hem çalıştığım okulda, her zaman işimin bir parçası bu alet. Açıkçası servisin faturası çok yüksek geldi. Tek öğretmen maaşıyla, böyle idare edeceğiz. Asus kaybeder. Ben öğrencilerime daha çok başka markayı öneriyorum. &

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[17 Haziran 2008, 11:13]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?300943

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:301188
ASUS’tan Klasik Menteşe Kırılması

A3500e model laptopumun, (garanti kapsamında ) servis dönüşünde, sağ menteşesi çatlamaya başladı. Zamanla iyice kırıldı. İstanbul’daki servis lcd monitörün vidalarını sıktıktan sonra bu olay başıma geldi.

Telefonda servis yüklü bir fatura çıkardı. Tek öğretmen maaşıyla 300-350 YTL lik bir fatura ile karşılaşınca da vazgeçtim. Asus'un laptopları bu kadar kalitesiz olamaz. Aynı sorun ile ilgili onlarca şikayet var.^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[17 Haziran 2008, 12:07]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?301188

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:306088
ASUS’tan Klasikleşen Çatlama Problemi

Eylül 2007'de aldığım Asus F3se marka dizüstü bilgisayarımda -herkesin başına geldiği üzere- klavyenin sağ alt köşesinden itibaren usb girişine kadar uzanan bir çatlak oluştu. Vakit kaybetmeden servise başvurdum.

6 gün sonra bilgisayarımı teslim aldım. Bilgisayarı teslim aldım almasına ama kasanın üzerinde olması gereken etiketlerin hiç birisi yoktu. Servis elemanına konuyu ilettim. Eskiden verilirken artık etiketlerin gelmediğini, arzu edersem kırtasiyeden (kendi takımımın renginde vs. ) dilediğim bir etiketi alarak uygun şekilde kesip yapıştırabileceğim şeklinde çok akıllıca bir teklif alarak oradan uzaklaştım.

Ayrıca bana verilen servis formunda "kırık ve çatlaklar garanti kapsamında değerlendirilmez. Müşteri memnuniyeti için top case değişti. " şeklinde yine çok akıllıca bir ifade yazılı idi.

Çatlama sorununun tüketicinin taşıma şeklinden kaynaklandığını belirten açıklama ise yüzümde sade bir tebessüme neden olmuştu. Demek ki yüzlerce(hatta bunu dünyaya yayarsak binlerce) Asus müşterisi "laptop taşımayı, kullanmayı bilmiyor" ve bunun sonucunda top case denilen kısmın aynı yerinde aynı şekilde sevimsiz bir çatlakla karşı karşıya kalıyordu. Ne tesadüf!

Şimdi bu sitede aynı problemden muzdarip olan tüketicileri şikayet numarası ile aşağıya yazıyorum: 265189, 280647, 281127, 284943, 290180, 292507, 299321

Sadece bu sitede bu kadar tüketici mağdur iken, arama motorlarında Türkçe ve/veya İngilizce olarak bu konuyla ilgili anahtar sözcükleri yazdığınızda ne kadar çok tüketiciye ulaşacağınız gayet açık olarak belirmektedir.

Asus gibi büyük bir firma daha fazla itibar kaybetmeden, gereken müdahalede bulunup, F3 serisi mağdurlarının memnuniyetini sağlamalıdır. ^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[17 Haziran 2008, 13:56]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
[09 Temmuz 2008, 12:13]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?306088
-------------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:306712
ASUS Çatlarsa Cemaat Ne Yapsın?

Çıktığında 2.350 YTL gibi bir fiyata Asus dünyanın en ünlü firması notebook’un her şeyini üretiyor diye satıcı tavsiyesi üzerine Asus f3sv serisi notebook aldım. Üzeri çizilmesin diye kol saatimi bile çıkarıp kullanırken bugün klavyenin sağ alt köşesinden başlayan çatlağı görünce, Asus'a olan güvenimde, kamerasının ters görüntü vermesine, şarjının 1,5 saatte bitmesine, uyku modundan çıkınca sesin çıkmamasına olan sabrım da çatlayıverdi.

Asus bu yaptığın hata demetini bize ulaşmakta ve sorunlarımızı çözmekte de gösterirsen emin ol bundan sonra bizim oluşturduğumuz müşteri listen de sağ alt köşesinden çatlayacak. Nasıl reklam yapacağımızı da iyi biliyoruz.

Ayrıca verdiğimiz paranın herhangi bir yerinde çatlak yoktu. Biz size güvendik iyi ürün yaparsınız diye, siz de bize güvenin biz de iyi reklam yaparız. Biz kim miyiz? Asus bilgisayar alıp da böyle mağdur olan ama sessiz kalmayan topluluğuz. Katılan arkadaşların desteğini bekliyorum. Uğrunda uğraşılmayan şey hak değildir.%

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[17 Haziran 2008, 13:58]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service

[17 Haziran 2008, 14:00]
Merhbalar kullanım hatasından kaynaklanan bu problemde asus servis olara ücretsiz işlem gerçekleştirilmektedir, Sahip olduğunuz Asus dizüstü bilgisayarınızı onarım ve bakım merkez servisimize gönderebilirsiniz. Servisimizin iletişim bilgileri aşağıdaki şekildedir. ASUS TÜRKİYE Adres : ALEMDAĞ CAD. MASALDAN İŞ MRK. NO:46 D:1 KISIKLI ÜSKÜDAR/İST Telefon : 0216.521.46.01 Fax : 0216.521.52.64 ARAS KARGO ANLAŞMA NO:61137 İyi günler dilerim.
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?306712

------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:306995
ASUS Bilgisayarımın Sol Menteşesinde Çatlama Oldu

Yaklaşık olarak bir yıl önce,Asus F3f serisi laptop bilgisayar aldım.Bilgisayarımın önce ekran menteşelerinde boşluk meydana geldi.Yetkili servise gönderdim.Serviste onarım yapıldıktan sonra, bilgisayarımı teslim aldığımda, menteşe kapaklarının oturma yerlerine geçme kısımlarının her ikisinin de kırılmış olduğunu gördüm.Bunun neticesinde de, sol menteşe vidasının bulunduğu kısımda çatlama var.

Asus firmasının vermiş olduğu 2 yıl garanti hizmetinden yararlanmak ve bilgisayarımda bulunan sorunların giderilmesini, yetkili servisten talep ediyorum.&

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[17 Haziran 2008, 14:03]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?306995

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:314649
ASUS Laptop Çatladı
Yaklaşık 1 yıl önce bir Asus f3jr laptop aldım. İlk günlerde iyi gibi gözüküyordu ama sonraları (4 ay kadar geçtikten sonra) kasanın sağ alt köşesinde klavye bitiminden usb girişine kadar çatlak oluştu. Hiçbir kullanıcı hatası söz konusu değildi, bilgisayarı çok özenli kullanıyordum.

Garantiye vermedim. Sonralarda çatlak arttı. Fan çok aşırı sesli ve hızlı çalışmaya başladı. Yetmedi, laptopu ilk açtığımda touchpad görev yapmamaya başladı. Artık dayanamadım ve garantiye vermeye karar verdim.

Netten araştırdığım kadarıyla bütün bunlar genel sorun, kullanıcıyla alakası yok. Bence Asus gibi bir firmanın bu arızaların üzerinde durması gerekirken kullanıcı hatası deyip kestirip atması doğru değil.

Böyle iyi bir markanın bu arızalara duyarsız olmaması lazım.^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[18 Haziran 2008, 17:53]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?314649

-------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:314652
ASUS Laptopumda Çatlak Var

4-5 ay kadar önce Asus F3sc modeli bir laptop aldım. Şu anda bilgisayarın klavyenin sağ alt köşesinden usb girişine kadar uzanan bir çatlak oluştu. Bu sorun bu ürünü kullanan bir çok kişide var.

Servise götürdüğümde kasayı bir kereye mahsus değiştirebileceklerini söylediler ama bu üründe bir üretim hatası varsa değiştirdikten sonra yine olur.

Bu sorun, bu ürünü kullananların neredeyse %60-70 inde var. Asus’a yakışan bu ürünün kasasını başka daha sağlam bir kasayla değiştirmektir.^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[18 Haziran 2008, 17:55]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service

Şikayetçi [18 Haziran 2008, 23:32]
ilginiz için teşekkürler yanlız ben tam sorduğum sorunun cevabını alamadım bu kasayı başka model kasayla değişim yapılabilir mi ? (gerekirse üstüne bir miktar para ödeyebilirim) veya bu çatlayan sağ alt kısımın alt tarafına kasayı sağlamlaştırmak için bir şey yapılabilir mi ?

[09 Temmuz 2008, 12:09]
Methabalar üründe yeni kasada bahsi geçen açık iken taşıma işlemini yapmaz iseniz sorun tekrarlamayacaktır, İyi günler dilerim
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?314652

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:314715
ASUS Bilgisayarımda Oluşan Menteşe Kırılması Problemi!

6 ay önce satın aldığım f3sv dizüstü bilgisayarımla ilgili bir problem yaşıyorum. Bilgisayarı ilk aldığımda sol ekran menteşesinin üzerindeki plastik kaplama yerinden hafifçe çıkmıştı, çok önemsemeyip yerine oturttum. Şu andan 2 hafta önce beraberinde verilen çantasından çıkardığımda, kasasının sol arka kısmında 1 cm'den biraz daha kısa bir çatlak fark ettim.

İmkanım olduğunda servise vermeye karar vererek, kullanmak üzere ekranı açmaya çalıştım. Fakat sol menteşede anlayamadığım bir şekilde ekranla beraber dönen 1.5 cm'lik metal vida yuvası, ekranla beraber dönerek kasanın sol arka köşesini kırdı. Ve ekran sol menteşeden tamamen ayrıldı.

İlgim ve lisans eğitimim gereği uzun yıllar bilgisayar kullanıyorum ve bir bilgisayarın nasıl kullanılıp muhafaza edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Bilgisayarımı hiçbir zaman düşürmediğim gibi, hiçbir zaman beraberinde verilen orijinal çantasına sabitlemeden bir yere taşımadım. Sağlamlığını sloganıyla dahi vurgulayan ürünümün yaşattığı hayal kırıklığı servise gidince de devam etti.

İstanbul merkez yetkili servise bilgisayarı gösterdiğimde, ilgilenen arkadaş, hiç böyle bir şey görmediğini ve durumun kesinlikle kullanıcı hatası olduğunu söyledi. Arkadaşın 12 saniyede bir tekrarladığı "kullanıcı hatası" ifadesinin aralarında durumu izah etmeye çalışmama, bilgisayarı bu parçalanmış haliyle çantada bulmuş olsam darbeden dolayı olacağını düşüneceğime fakat, dışarıdan bu kadar hasar emaresi göstermeyerek kapağı açtığımda içeriden dağıldığını anlatmama karşın arkadaş tekrar kullanıcı hatası ifadesini sürdürdü.

Durumun kullanıcı hatası ve garanti arasındaki bir savaş olmadığını, sorunu anlamaya çalıştığımı söyledim. Kapı arkasında yapılan 30 saniyelik tetkikte teknikerlerin sorunu anlamadığını söyledi. Israrım sonucu, arkadaş sorunu şu şekilde özetledi; "bilgisayarı kendi çantasıyla yere biraz sert koymuş olabilirsiniz, bu ürünün sorunu değil kullanıcı hatasıdır".

Sorunu internette ve hatta burada araştırdığımda azımsanmayacak kadar kişinin benzer menteşe kırılmalarından muzdarip olduğunu görüyorum. Sağlamlığıyla ve servis kalitesiyle ilgili bu kadar pazarlama yapan bir firmanın, ürünün yere orijinal çantası içerinde "biraz sert" konduğunda tamamen dağılmasıyla ilgili büyük hayal kırıklığım bir yana, yetkili servisin, ilk defa gördüğü ve anlayamadığı bir sorun karşısında ilk tepkisinin ısrarla kullanıcı hatası demek olup fiyat bildirmekle yetinmesi, tercihimle ilgili hata yaptığım kanısı uyandırdı.%

Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?314715

------------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:317299
ASUS Notebook Çatlak Problemi İle Gündemde

Asus f3f modeli notebook kullanıcısıyım. Hiç anlayamadığım bir biçimde, kasayı ekrana bağlayan sol menteşe çatladı. Zamanla metal vida yuvası ekranla birlikte dönerek plastik aksamı kırdı. Ekranla kasa, neredeyse birbirinden bağımsız iki parça haline geldi.

İnternette yaptığım araştırmalara göre aynı sorunu yaşayan yüzlerce Asus kullanıcısı daha varmış. Böyle marka değeri yüksek bir firma, nasıl olur da bu tür donanım kusurlarına mahal verir, çok ilginç doğrusu.

Bu bilgilendirme mailini ve çözüm veyahut çözümsüzlük neticesini üyesi olduğum ve yaklaşık 67,000 öğretmen üyesi bulunan resmi bir platformun tüm üyelerine göndereceğim. Mevzuu, müşteri memnuniyetiyse görme vaktidir. ^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[09 Temmuz 2008, 12:39]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?317299

---------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:315420
ASUS Dizüstü Bilgisayarımın Ekranı Çatladı!

Ben bir dizüstünü nasıl kullanmam gerektiğini çok iyi biliyorum. Ona gösterdiğim özeni başka hiçbir şeye göstermedim. Aldığım dizüstünde zamanla çatlak gözüktü ve problemi erkenden bildirmeme rağmen parça getireceğiz bahanesiyle beni tam 4 ay oyaladılar.

Bilgisayar mahvoldu, işlerim aksadı. Parça geldiği zaman bile benim bilgisayarım 1 hafta ellerinde kaldı ki ben 4 ay beklemişim, bari erkenden yapın da yollayın. Taktıkları parça ise üzerinde çizikler olan 2. el bir parçaydı. Müşteri hizmetleri deseniz aradığınızda kimse açmaz ya da sürekli meşguldür. Ben yaklaşık 15 senedir bilgisayar bağımlısıyım ve teknolojiyle iç içe yaşıyorum lakin Asus’un kalitesine güvenmiyorum. %


Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[09 Temmuz 2008, 12:35]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?315420

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:318520
ASUS Kasanın Üzerinde Orijinalinde Bulunan Etiketlerin Hiçbiri Yok!
Asus f3sv serisi dizüstü bilgisayarımda kasada çatlama sorunu oluştu. Servise verdim. Kasası değiştirildi fakat kasa üzerinde orijinalinde bulunan etiketlerden hiçbirisi yok. Acaba Asus bu boşluğa başka firmaların etiketlerini yapıştıralım mı diye boş bırakıyor? Aksi halde öncesinde olan etiketlerin olması gerekmez miydi?

Bu etiketlerin olması gerekiyorsa neden yapıştırılmıyor? Gereksizce satılığa çıkarılan ürünlerde neden bu etiketler var? Etiket istediğimizde servisteki görevli daha önce geliyordu artık gönderilmiyor diyor ama halen Asus arıza yapmaya devam ediyor. Etiketlerimin bir an önce tarafıma gönderilmesini istiyorum. %

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[09 Temmuz 2008, 16:59]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?318520

-------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:324085
ASUS Bilgisayarımın Ekranı Çatladı!

Eylül 2007’de Asus F3sc laptop almıştım. Her şey çok güzel gidiyordu. Fakat zamanla monitör boşluğu arttı ve birkaç ay sonra monitör menteşesi çatladı. Ayrıca 4 ay sonra da fark ettim ki laptopun sağ alt köşesinde 4 cm boyunda bir çatlama meydana gelmiş.

Kullanıcı hatası olarak düşünüyordum, fakat internette araştırdım. Herkeste aynı sorunlar var. Yani bu durum kullanıcı hatası olmaktan çıkmış. Asus kullanıcıları için genel klasik bir sorun olmuş. Asus gibi büyük bir firma, umarım bizi bir an önce bu mağduriyetten kurtarır...&

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[09 Temmuz 2008, 19:49]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?324085

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:331010
ASUS Bilgisayarımın Kasasında Oluşan Çatlak ve Kırılma!

Kasım 2007'de Teknosa'dan almış olduğum f3we serisi notebook’ta alt kasada Mart 2008’de önce çatlama ve daha sonra da aynı yerde dökülme meydana geldi. Yani notebook her gün dağılıyordu. Ankara Öveçler’deki servise bizzat götürdüm ve hiç dinlemeden bu düşmüş garantiye girmez dediler.

Bir de yalancı olduk. Kesinlikle düşmedi, sorun bataryanın ısınmasından dolayı o bölgede bir deforme olmasından ve de bu bölgenin tamamen Çin üretimi olmasından kaynaklı. Ama servistekilere anlatamıyorsun bunu bir de dalga geçmeye çalışıyorlar. Hala borcunu ödüyorum. Şimdi de 120 $ artı KDV parça parası vereceğim. Hala Asus yetkililerinden duyarlılık bekliyorum. %



Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[07 Ağustos 2008, 14:13]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?331010

--------------------------------------------------------------------------
Şikayet No:340298
ASUS Bilgisayarın Klasik Çatlak Sorunu

Asus F3j marka bilgisayar aldım. 5 ay geçmeden sağ alt kösede çatlak oluştu. Usb tarafına doğru 4cm büyüklüğünde. Asus markasını tavsiye üzerine aldım ama bu sorundan sonra memnun kalmadım.

Servislere götürdüm ama herkesin dediği gibi bana da kullanıcı hatası dendi. Bu sorun sadece bende değil tüm kullanıcılarda var; o zaman bu olay kullanıcı hatası değil.^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[15 Ağustos 2008, 17:30]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service 0216 521 4601 Destek@asus.com.tw
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?340298

--------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:341303
ASUS Kasanın Klasikleşen Çatlak Problemi

Eylül ayında aldığım F3 sc model notebok klavyenin sağ alt köşesinden usb’ye kadar çatlak meydana geldi. Bu gün kargoya verdim. Servise gönderdim. Bakalım ne olacak? Ürünümdeki arıza benim gibi bir çok kişide var. Umarım ürünü garanti dışı saymazlar.^^

Şikayetle İlgili Yapılan Görüşmeler
[15 Ağustos 2008, 17:34]
Sayın Yetkili Servis Yetkilimiz, Sayın Asus Kullanıcısı ile irtibata geçmiş ve iletilen soruna ilişkin çözüm sunularak, müşterimizle bilgi verilmiştir. İyi Çalışmalar dilerim Yunus BIRICIK RCTR Service 0216 521 4601 Destek@asus.com.tw
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?341303

----------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:346015
ASUS Laptoplarda Monitör Çerçevesi Sorunu

Bende a6vm, babamda a2500h olmak üzere iki farklı model Asus laptop var. Aslında her iki bilgisayardan da oldukça memnunuz. Fakat LCD'lerin sağ alt köşesindeki çerçeve kenarı oldukça açılmış durumda ve monitörler her açıldığında zorlanmakta.

Özellikle arka taraftan bakıldığında açıklık çok fazla belli oluyor. Kırılacak diye endişe ediyoruz. Bu sorunun kullanıcı hatasından da kaynaklanmadığına eminiz.

Çünkü her iki bilgisayarda oldukça özenli kullanıldığı halde bu duruma geldi. Böyle bir sorun Asus gibi büyük bir bilgisayar üreticisi için olumsuzluk teşkil etmektedir.

Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?346015

---------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:352290
ASUS Laptopumun Kasasında Oluşan Çatlak

Merhaba,
Asus f3 serisi bir laptop aldım yaklaşık 1 sene önce. Kasanın sol tarafındaki menteşeden kasa ekrana doğru açılmaya ve çatlamaya başladı. Ankara’da ki Asus ana teknik servisine götürdüğümde bunun garanti kapsamı dışında olduğunu ve kullanıcı hatasından kaynaklandığını söyleyip 200 dolar masrafla değiştirilebileceğini söylediler.

Asus yetkilileriyle görüşebilmek ve şikayetimi dile getirebilmek için defalarca maille ve telefonlarla ulaşmaya çalıştım ama sonuç alamadım. Sitenizden birçok kullanıcın aynı seri bilgisayarda birebir aynı problemle karşılaştığını görünce yazmak istedim.

Sizce bu problem kullanıcımı yoksa Asus firmasının bu seri bilgisayarlarda yapmış olduğu deşin/montaj hatası mıdır? Asus firması tarafından bu problemimin giderilmesini talep ediyorum.

Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?352290


Şikayet No:363494
ASUS Laptop Menteşesinden Kırıldı

Asus marka almış olduğum laptopumun sol menteşesi kırıldı. Fakat bu menteşenin kırılmasında kullanıcı hatası yoktur, tamamen malzeme kalitesinin zayıf olmasından dolayı kırılmıştır.

Bilgisayarımı servise yolladım fakat servis gönderdiğimde var olan alt kapak vidasını yok diyerek bana bilgisayarı kullanıcı hatası diyerek geri yolladı.^^

Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?363494

-------------------------------------------------------------------------

Şikayet No:364302
ASUS Bilgisayarımda Oluşan Çatlak!

28.01.2007 tarihinde Antalya'dan Asus f3jc laptop aldım. XP olan işletim sistemini Vista'ya yükseltmek için o zamanki avantajdan yararlanayım dedim ve Asus sayfasındaki formu doldurdum. Ödemeyi yaptım. Ama Vista DVD’i eksiksiz adres yazmama karşın, taşıyıcı firmaya, Asus Hollanda merkezi tarafından eksik adres bildirdiklerinden, Antalya Fed Ex kargosu ürünü geri göndermiş. 2-3 ay bununla uğraştım.

Şimdi de diğer arkadaşların(rumuz padar, coaxem, shplt) başına gelen, klavyenin sağ alt köşesinde, klavye bitiminden USB girişine kadar çatlak oluştu. Bu çatlağı önceleri, siyah plastikte olduğundan fark edemedim. Gri kısma geçtiğinde fark edebildim.

Garanti belgesindeki servis merkezimizi aramadan önce ''şunları şunları yapını'' yanımda hazırladım ve 2-3 kez aradım. Telefonda sıra bekleyen 4 kişiyi beklemek çok uzun sürecekti. Tabii ki beklemedim. Aldığım elektronik aletlere ''gözüm gibi'' bakarım. Hiçbir kullanıcı hatası söz konusu değildir. Asus da ürettiği ürünlere ''gözü gibi'' bakabilmeli ve arkasında olabilmelidir. Yaygın servis ağı ve destek. Umarım sorunuma çözüm Asus'tan gelir. %

Kaynak: http://www.sikayetvar.com/?364302

asus kasa çatlama, asus menteşe sorunu, Yunus BIRICIK,Menteşe Sorunu, asus menteşe kapak,hdd,f3sv kasa fiyatı,m6000 menteşe kapakları,ASUS,asus laptop monitör kırık, ASUS MENTEŞE,asus f3sv serisi menteşe kırılması,alt kasa kırığı,asus menteşe görüntü,asus notebook menteşe kırıldı,notebok menteşesine kaynak, asus laptop, asus f3 serisi üst kapak çıkarma,asus f3 kasa çatlagı nasıl yapılır, asus menteşe garanti

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Benimde sol taraftaki menteşeyi tutan plastik kırıldı bu bütün seridede aynısı oluyo ve klavyenin sağ alt tarafdan uzanan 5-6 cm lik bir çatlak oluştu.Bilgisayar tamircisine götürdüğümde 180 tl istediler.Bu asusa güven olmaz ben olsam ASUS markalı hiçbir elektrik ve elektronik eşya almam...

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar, Servise gönderen kişilere bir sorum olacak. Her hangi bir ücret ödedinizmi tamir için ?

TRouBLeSHooTeR dedi ki...

Ben bilgisayarımı garanti dahilinde gönderdiğimde,kasayı komple değiştirdiler,herhangi bir ücret ödemedim.ama bilgisayar geri geldiğinde 4-5 ay sonra yine aynı yerlerden çatladı.Şuan bunları yazarken bile bilgisarım hala çatlak şekilde.Servise mail attığımda açık bi rakam söylemekten kaçınıp "bilgisayarı görmemiz gerekir" gibisinden cevap verdiler.Ama tahmini tamir fiyatı 200-300 arasındadır.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar, benimde asus f3jp modelinde bir laptopum var, aynı sorun ile bende karşılaştım, koçtaşdan gidip 17 liraya patex tamir macunu alıyorsunuz. Silindir içerisinde ve macun şeklinde, sıvı veya karışım değil. Bildiğiniz griye yakın bir renkde ve macun kıvamında. Elinizde 2 dk ovalıyorsunuz ve ilgili yere yapıştırıyorsunuz, 24 saatde taş gibi oluyor ve üzerini de siyah renge boyuyorsunuz Bu taktiğide kimse vermez size, bu yorumumun çok faydalı olacağı kanısındayım.
Selamlar

Yorumlar Hakkında:


Yorum yapmaktan çekinmeyin, Yorumlar hem benim için teşvik, sizin içinde kendinizi ifade edebileceğiniz bir ortam! İyi veya kötü her türlü yoruma açığım. Ha bu arada unutmadan, yaptığınız yorumda bana cevap vermemi beklediğiniz birşey yazdıysanız, lütfen verdiğim cevabı okumak için 1-2 içinde blogumu tekrar kontrol edin.

Yorum Gönder

Etiketgiller

.NET (1) .nomedia (1) .torrent uzantılı (1) *#0228# quick start (1) *#0228# Quick Start ne işe yarıyor (1) 8 mart nedir (1) a/an ve the Kullanımı (1) açamıyorum (1) android dns adresi değiştirme (1) android dosya gizleme hesap makinesi (1) android gizli klasör (1) android market (2) android porno (1) android yasakli site acma programi (1) arkadaş ekleme (1) ayrılık şiirleri (1) ayrılık yazıları (1) ayrılıkla ilgili (1) Battle Royale 0xc000007b hatası (1) Bedelli askerlik (1) Beyaz Ekran Sorunu (2) Blog güncellemeleri (1) blog tema değişimi (2) bowling oyunları (1) bowling skor (1) bowling strike (1) bowlingde skor (1) bozuluyor (1) Bu ağa bağlanamıyor (1) bu ağa bağlanılamıyor windows 8 (1) Bu öğe bulunamadı (1) Call of Duty (1) Cd key already in use (1) clash royale (1) clash royale deste (1) core_ets2mp.dll Hatası (1) counter strike cd key sorunu (1) cs 1.6 (1) cs cd key değiştirme işlemi (1) çalışma prensibi (1) çalışmayı durdurdu (2) çalışmıyor (2) çalıştırma (1) çözüldü (1) çözüm (5) Çözümü (8) ders notu (1) deyimler (2) disk temizleme (1) dll (2) dll dosyası (1) dll hatası (2) DNS (1) DNS adresleri (1) dns ayarları (3) DNS listesi (1) dosya gizleme (1) dosya silinmiyor (1) Dosya Şifreleme (1) dowland (1) dünya kadınlar günü (1) e-devlet (1) En Hızlı DNS (1) English Proverbs (1) ets 2 hava basıncı sorunu (1) ets2 (3) ets2 düşük hava basıncı (1) euro truck simulator 2 (2) euro truck simulator 2 multiplayer (1) face hackleme (1) facebook filmi (1) facebook giremiyorum (3) Facebook Hesabım kapatıldı (1) facebook hesabıma ulaşamıyorum (1) facebook neden açılmıyor (1) facebookta bakım (1) facede profiline kimler bakmış (1) FIFA 18 (1) FIFA 18 DirectX Function Sorunu (1) filtrenize göre iş bulunmuyor (1) fiyat listesi (1) fiyatı ne kadar (1) FM 2018 (1) Football Manager 2018 (1) Fortnite (1) Fortnite Battle Royale (1) giremiyorum (1) Google (9) google güvenlik (1) google hatası (1) göremiyorum (1) görünmesin (1) gösterimi (1) göstermek (1) göstermiyor (2) gözükmesin (1) gözükmesini engellemek (1) GTA 5 (2) GTA 5 Açılmama Sorunu (1) Gta 5 Online bağlantı sorunu (1) GTA 5 yükleme Sorunu (1) GTA v donma sorunu (1) gta v kasma sorunu (1) güncelleme (2) güncelleme duraklatıldı (1) haberi (1) haberleri (3) hack (2) happy new year (1) Hata Kodu: -130 Sayfa yüklenemedi (bilinmeyen hata) (1) hata veriyor (1) hatası (3) hatchback (1) Hayat Hikayesi (1) Ingilizce fillerin 2. ve 3. halleri (1) ie7 (1) ie8 (1) ilginç (1) ilişki durumu (1) ilk kim (1) inanılmaz evlenme teklifi (1) inceleme (5) indir (9) indirim kodu (1) ingilizce ders (1) ingilizce sözler (1) instagram (5) instagram durduruldu (1) instagram geçiçi olarak engellendin (1) instagram güncelleme (1) instagram hatası (1) internet explorer (1) ios (6) ios 11 (1) ios 11 şarj sorunu çözümü (1) istanbul (3) istatistikler (1) iş takip programı (1) javascript (1) kadın (1) kaldırır mı (1) Kamera Sorunu (2) kapandı (1) karakter problemi (1) karakter sorunu (1) kentsel dönüşüm (1) kentsel dönüşüm kira yardımı (1) kentsel dönüşüm laboratuvarı (1) kız arkadaş (1) kız arkadaşı (1) kız tavlama (1) kilitleniyor (1) Kilo Almak icin (1) kim 500 milyar ister (1) kim milyoner olmak ister (15) kimdir (10) klasör gizleme (1) komik resimler (1) korkunç (1) kredi hesaplama (1) kredi notu düşmeyen bankalar (1) kumanda (1) kurucusu kim (1) kurulumu (2) library (1) mantığı nedir (1) Masterchef (1) Masterchef Türkiye (1) Mazda 3 2018 (1) mazda 3 inceleme (1) mp3 (4) mp3 açılımı nedir (1) MSVCR100.DLL (1) Mukemmel Sayı (1) Mustafa (1) mükemmel sayı nedir (1) müslüm gürses kimdir (1) nasıl (23) nasıl çalışır (3) nasıl girerim (1) nasıl gizlenir (1) nasıl kaldırılır (1) nasıl kapatılır (1) nasıl oynanır (1) nasıl silinir (1) nasıl yaparım (6) ne (7) ne demek (11) ne işe yarar (10) ne kadar (1) ne zaman (11) ne zaman kuruldu (1) neden (4) neden açılmıyor (1) neden hata veriyor (1) Need for Speed (5) Need for Speed hatası (1) Need For Speed Payback (1) Need For Speed The Run (1) nfs (5) nfs hot pursuit (2) nfs the run (1) niçin (1) niye (8) oyun (30) oyun hilesi (1) öğe bulunamadı hatası konumunu doğrulayıp yeniden deneyin win 10 (1) örneği (1) örnek proje (1) özellikleri (2) pes 2011 (1) PES 2017 PES 2018 (1) philips tv (1) php (4) PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS (1) porna (1) programı (3) pugb (3) QR Kod Nedir (1) resimleri (1) RISK: Global Domination (1) s-voice dil değiştirme (1) s6 özellikleri (1) samsung (10) seditio (6) Seditio eklenti (4) Serel Yereli (1) Sevgili (2) sevgilim (1) sevk tarihi ne demek (1) sistem gereksinimleri (4) sorun (3) sorun çözümü (27) sorunları (1) sorunu (8) sosyal medya (5) sözleri (4) steam (9) steam hatası (4) strike nedir (1) şarj sorunu (1) tavsiye android uygulamaları (1) tavsiye edilen android uygulamaları (1) teknoloji (2) telefon (18) the game malfunctioned hatası (1) Toyota Auris (2) Trackmania Nations Forever (1) troubleshoot3r (2) troubleshooter (21) truckersMP (1) türkçe (3) türkçe yama (2) update (2) update hatası (1) video (3) videoları (2) web dizayn (1) web tasarım (1) web tasarım adana (1) win 10 (1) win10 (3) win7 (4) windows (7) windows 10 (6) windows 7 (5) xinput1_3.dll (1) yasaklı sitelere girmek (2) zaman (1)